Bananfluer.com

Hvordan fjerne bananfluer fra kjøkkenet?

Bli kvitt bananfluer

Mange lesere lurer på hvordan de skal gå frem for å bli kvitt bananfluene. Nedenfor føler en del gode råd for å fjerne bananfluer.

Det første og kanskje viktigste tiltaket for å fjerne bananfluer er hygiene og vekstforhold.

  • Fjern all søppel som inneholder matavfall.
  • Fjern frukt fra fruktfatet og legg den i kjøleskapet, dette er spesielt viktig dersom frukten er overmoden.
  • Luft godt og senk innetemperaturen. Dette gjør vekstvilkårene dårligere samt at fluene kan finne ut at det er mer attraktivt utenfor.
  • Vann potteplanter minst mulig i en periode hvor du "sloss" mot bananfluene. Fuktige blomsterpotter er et sted hvor bananfluene trives godt.

Når ovenstående er under kontroll er det på tide å gå til angrep mot fluene.

  • Innsektsspray er et meget effektivt middel mot fluene. Dessverre er slik spray giftig så du bør tenkte deg svært godt om før du begynner å spraye innendørs.
  • Støvsuger fungerer veldig bra ved at du simpelthen setter sugeren på og støvsuger fluene. Det er svært viktig at du setter støvsugeren utendørs umiddelbart etter du har slått den av. Støvsugeren dreper ikke fluene og de vil derfor etter kort tid fly ut av støvsugeren igjen. Dersom du da har satt støvsugeren innendørs er du etter kort tid tilbake til start. Ved første øyekast kan det virke som om du har fått støvsugd alle bananfluene på første forsøk men det vil alltid være mange fluer som er gjemt som kommer frem etter hvert som tiden går etter første støvsuging. Det er derfor lurt å gjenta støvsugingen hver andre time til å begynne med.
  • Sett ut eddik i eggeglass eller på små skåler der fluene befinner seg. Fluene tiltrekkes av eddiken og dør når de forsøker å drikke den. Dette tar litt tid og er ikke supereffektivt men er et tiltak som kan være et supplement til andre tiltak mot bananfluer. Litt Zalo i blandingen skal visstnok også fungere bra (for å bryte hinnen på toppen av vesken) men dette har jeg ikke testet ut selv.
  • Sett ut ei flaske (med skrukork) som inneholder litt brus eller søt saft i bunnen av flasken. Bananfluene vil tiltrekkes av den søte drikken og flyr etter hvert ned i flasken. Når det har samlet seg en god mengde fluer i flasken skrur du korken til og rister godt slik at fluene drukner. Gjenta prosessen flere ganger.
  • Hell i litt klor eller salmiakk i sluken på vaskene i huset. Spesielt hvis disse slukene lukter surt da bananfluene tiltrekkes av dette.
  • Den nyeste trikset vi har på lager i din kamp mot bananfluene er håndballklister. Dette kan du bruke på samme måte som de gode gamle fluepapirene. Når en flue først har satt seg fast i håndballklisteret så kommer den ikke løs igjen. Håndballklister får du kjøpt i sportsforretninger.

For å løse ditt problem med bananfluer for godt må du regne med å følge dette opp over noen dager. Støvsugertrikset er en god nødløsning for å løse problemet på kort sikt men problemet er tilbake i løpet av få timer da fluene du ikke har støvsugd kommer frem fra krinker og kroker i huset. Når du først har blitt kvitt fluene må du følge opp med tilstrekkelig renhold. Husk at problemet med bananfluer er verst om sensommeren og høsten, utover vinteren løser problemet gjerne seg selv når luften blir kaldere og tørrere.


Copyrighted content. All Rights Reserved.